Programma 2017

De eerste contouren van het programma zijn bekend!

Kinderen

Voor kinderen gaat wIQend er als volgt uit zien:

Vrijdagavond

19.30-22.00 uur: Film

Zaterdag

07.00-08.30 uur: “beestenbende” dieren voeren op de boerderij; verzamelen om 07:15 buiten bij de Vlaamsche Schuur
09.00-15.00 uur: Tekenen en knutselen met opdrachten in de Domainezaalvrije inloop Domainzeaal met activiteiten of zomaar wat spelen/tekenen/kleuren knutselen
15.00-17.00 uur: techniek workshop Peter de Gruijl

Je kunt kiezen uit het maken van 2 dingen: een springbeker en een draaiding gemaakt van een flessendop. Het eerste is voornamelijk voor de jongste knutselaars en de het tweede voor de meer gevorderden.
Diverse technieken zul je moeten gebruiken. Met ijzerdraad werken. Buigen. Meten etc. Kortom, lekker bezig! Materialen zal voor worden gezorgd alsmede pleisters voor als het mis mocht gaan!

19.00-20.30 uur: binnen: spellen/bordspellen
20.00-00.00 uur: buiten: kampvuur met brooddeeg (onder volwassen begeleiding)

Zondag

08.00-14.00 uur: vrije inloop Domainzeaal met activiteiten of zomaar wat spelen/tekenen/kleuren knutselen.
15.00 uur: Einde wIQend

Volwassenen

Van het programma voor volwassenen is het volgende nu bekend

Vrijdagavond

19.30-22.00 uur: Kennismakingsbijeenkomst

Zaterdag

10.00-12:00 uur: Chantal Woltring, workshop “Wie Trekt er aan Jouw Touwtjes? Over Mindset, Locus of Control, Frustratie & Acceptatie.” 15 euro p.p.

Als hoogbegaafde ervaar je mogelijk vaak dat jouw behoefte om JEZELF te mogen zijn in AL je facetten BIJT met je behoefte om in ECHT contact, in fijne VERBINDING met ANDEREN te zijn. Dit speelt meestal zowel PRIVÉ als in WERK, zowel met andere enkelingen als in groepen. Dit wordt al van jong af aan veroorzaakt in het ONGEWOON, HEEL anders zijn dan veel anderen waarbij dat ANDERS zijn lange tijd ook nog ONZICHTBAAR is. Hoogbegaafdheid betreft eigenlijk neuro(a)typische minderheidsproblematiek. Dit heeft effect op hoe je de wereld ZIET, op hoe anderen jou zien. Wie waar INVLOED op heeft of verantwoordelijk voor is in de INTERACTIE tussen jou en je omgeving, kan dan een “messy business” worden met veel ONNODIGE verwarring, conflicten met anderen en conflicten met jezelf als gevolg. Onnodig: het KAN anders! 🙂

Wil jij weten hoe jij ZELF meer aan de touwtjes trekt in plaats van anderen? Wil jij in PRETTIGE interactie met jouw omgeving zijn? Kom lekker mee doen! Het liefst wissel ik (korte) stukjes theorie af met veel interactieve groepsdiscussie en wie weet ook nog wel wat workshop-achtige opdrachtjes in de mix gegooid. Ik kan qua sfeer van intens speels naar intens serieus schieten, en van intens rustig naar intens bewegelijk, van intens sensitief naar lekker provocatief. Wat het gaat worden? Het hangt allemaal af van wie in de zaal zit en waar jullie als deelnemers behoefte aan hebben op dat moment. Saai wordt het in elk geval niet. Kom ook lekker INTENS gezellig 2 uur mee-onderzoeken hoe het bij jouw werkt, en waarschijnlijk steek je zowel van je medeparticipanten en wie weet ook nog wel van mij wat interessants op dat je in de weken hierna nog lekker aan het denken, voelen en ervaren kan laten zijn. Ben jij ook zo benieuwd? Maar een manier om erachter te komen….!

13.00-15:00 uur: Maaike de Boer, workshop “Leer je uitsteller kennen”, 15 euro p.p.

Als we één ding gemeen hebben is het wel uitstellen. We zijn er zelfs vaak retegoed in 😉
Ik was er zelf ook zo één, en ik heb geleerd dat dat verband hield met mijn faalangst, mijn perfectionisme en mijn zelfkritiek: kortom ik had een laag zelfbeeld.
We gaan in 2 uur tijd niet jouw zelfbeeld opvijzelen. Wat we wel gaan doen is jouw uitsteller beter leren kennen. Dat wil zeggen: dat stemmetje van de uitsteller in jouw hoofd. We gaan er mee in gesprek, en we leren wat jouw uitsteller eigenlijk voor positieve intenties heeft, waarom hij dingen uitstelt en welk doel dat dient. Oordeelloos. Zoveel mogelijk 🙂
Je krijgt een stukje theorie (voor je hoofd), je krijgt oefeningen (om te doen) en vooral een leerzame totaalervaring (voelen).

– Je leert hoe je in gesprek komt met je uitsteller
– Je leert oordeelloos vragen stellen om informatie te verzamelen
– Je leert wat diens positieve intentie is

En als je geluk hebt: leert jouw uitsteller ook wat over jou. En als je nog meer geluk hebt: leren jullie van elkaar en zal jouw uitsteller na deze workshop nooit meer dezelfde zijn!

Stel je maar voor: minder uitstellen en meer DOEN!, dat zal jouw zelfbeeld ook verbeteren!

13.30-16.00 uur: Wandelen met Rob
15.00-17.00 uur: Tessa Faber – “Solliciteren & profileren voor sensitieve smartasses”, 15 euro p.p.

In de media was er de afgelopen periode erg veel aandacht voor de hoogbegaafde werknemer. Uit een schatting onder experts bleek een groot deel daarvan niet in een passende baan te zitten of zelfs thuis te zitten zonder werk of met een bore-out of burnout of andere klachten.

Uit het bijbehorende rapport van het IHBV kwam duidelijk naar voren dat veel hb-ers, met of zonder werk, het lastig vinden om zich goed te profileren. Hun cv en loopbaan is immers verre van standaard en dus is er misschien wel iets anders nodig om (weer) aansluiting te vinden? Hoe kijkt de arbeidsmarkt hier tegenaan? Werkgevers in Nederland weten nog niet goed genoeg wat ze met een hoogbegaafde allemaal voor voordelen in huis halen. We moeten dus onze kans zelf grijpen om dit duidelijker te maken! Wat kun je zelf doen tegen de (voor)oordelen en hoe maak je een werkgever nu duidelijk wat jouw toegevoegde waarde is? En hoe zorg jij er zelf voor dat die baan past en blijft passen?

In deze workshop geeft Tessa Faber strategieën voor drie typische dilemma’s waar hoogbegaafde professionals tegenaan lopen.
1. je bent -overduidelijk- een hoogopgeleide hb-er en wordt vaak te zwaar bevonden…
2. je bent hb-er maar (nog) niet aantoonbaar hoog opgeleid en wordt te licht bevonden…
3. Je bent hb-er en multitalent of je wilt juist iets heel anders dan op je cv staat en wordt te “raar” bevonden….

Te zwaar, te licht of te raar? Het is toch niet waar!!
Maak van jouw overtreffende trap je kracht en maak jezelf zichtbaar!

Tessa Faber is DE loopbaancoach voor niet-standaard professionals. Zij is zelf door haar loopbaan heen zeer bedreven geraakt in *dwarsprofileren* en geeft jou vandaag inspiratie, inzicht, informatie en de motivatie om te solliciteren zoals je echt bent!
Niet jokken, niet overdrijven, niet oppoetsen maar zeker weer niet te bescheiden, niet te zwaar, niet te licht, niet raar maar gewoon doen wie je bent!
Dat is haar eigen (over)drijfveer als loopbaancoach en haar motto is dan ook: “Ontdek wie je bent en wees het dan expres!

20.00-22.00 uur: Peter de Gruijl, Rots & Water uitleg

Wat is Rots en Water en waarom is het er? Maar de beste manier om te begrijpen wat Rots en Water is en wat het betekent, is er zelf mee aan de slag gaan. Ik ga jullie dus wat oefeningen laten doen zodat je een klein beetje een gevoel er bij krijgt. We doen dat bij voorkeur op blote voeten. Het maakt niet uit of je jong of oud bent. Iedereen kan hier aan mee doen.

Zondag

10.00-15.00 Denkspellenparadijs
15.00 uur: Einde wIQend

Met een aantal andere sprekers/workshopgevers zijn we nog in gesprek, we zullen de komende weken deze webpagina steeds aanvullen.

Tieners

Zoals altijd, houden we het tienerprogramma als verrassing!

Voor iedereen

denkspellenparadijs
Denkspellenparadijs verkoopt leuke en originele denk- en gezelschapsspellen.
Ons motto is: UITDAGING + PLEZIER = ONTWIKKELING

Naast spellen van bekende uitgevers zoals Smartgames, Thinkfun en White Goblin Games verkopen zij ook spellen van minder bekende uitgevers zoals Franjos Spiele en Spiel und Design. Ze verkopen zelfs spellen die (bijna) nergens anders te koop zijn.
Voorbeelden daarvan zijn de spellen Rumis en Lo-Xio.

Vorig jaar was Denkspellenparadijs voor de het eerst aanwezig op het wIQend en dat was een groot succes. Daarom hebben we ze nu opnieuw gevraagd!En zondag zullen ze op het wIQend aanwezig zijn.

Voor vragen of informatie kunt u contact met hen opnemen op de volgende manieren:
E-mail : [email protected]
Telefoon : 0182-712474
Twitter : www.twitter.com/vincentdenkspel
Facebook : www.facebook.com/denkspellenparadijs.nl

Etenstijden

Vrijdag
Diner 18.00-22.00 soep, broodjes worst (knak/vega), salad bar
Zaterdag
Ontbijt 08.00-10.00 Ontbijtbuffet, maak zelf je lunchpakketje
Diner 18.00-20.00 BBQ
Zondag
Ontbijt 08.00-10.30 Brunch, maak zelf je lunchpakketje